Παρασκευή 25 Μαρτίου 2016

Αλιάδα ! -- σκορδαλιά με κύρια συστατικά το σκόρδο και την πατάτα

Παραδοσιακό φαγητό Πελοποννήσου & Επτανήσου
για τις ημέρες ιχθυοφαγίες εν μέσω νηστείας ..
[ 25 Μαρτίου, Κυριακή των Βαϊων και
Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (6 Αυγούστου )
------------------------------------------------------------------
Αλιάδα < μεσαιωνική ελληνική αλιάδα < ιταλική agliata (πβ. βενετικά agiada) < υστερολατινική aliatum < λατινική allium (σκόρδο)
----------------------------------------------------------------------
Η παραδοσιακή αλιάδα, γίνεται με πατάτες - ή με ψωμί σε κάποιες περιοχές - και ζωμό από παστό μπακαλιάρο, που η παράδοση θέλει να τον κάνουμε συνήθως τηγανιτό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου